Kuchnia parafinowa KP56



1. Przeznaczenie
Kuchnia parafinowa KP 56 jest przeznaczona do topienia i sterylizacji parafiny oraz do podgrzewania kompresów ¿elowych, ok³adów termicznych i ok³adów borowinowych.

2. Dane techniczne
Rodzaj pracy praca ci¹g³a; Napiêcie zasilania 220V; Czêstotliwoœæ napiêcia zasilaj¹cego 50Hz; Moc pobierana 1500W; Klasa izolacji I; Regulacja temperatury p³ynna; Pomiar temperatury co1°C; Pojemnoœæ zbiornika 56litrów;

3. Opis budowy
Kuchnia zosta³a wykonana z nierdzewnej blachy chromoniklowej. Wewn¹trz obudowy znajduje siê warstwa izolacji cieplnej ze styropianu. Poni¿ej dolnej pokrywy obudowy znajduje siê zawór spustowy. Kuchnia posiada elektroniczny regulator temperatury z odczytem cyfrowym na czo³owej p³ycie obudowy. Wewn¹trz zbiornika umieszczony jest grzejnik. Na rurkach powy¿ej dna zbiornika po³o¿ona jest p³yta bakelitowa dla ochrony przed dotkniêciem gor¹cego grzejnika. Du¿e znaczenie ma równie¿ niskie zu¿ycie energii elektrycznej.

4. Ogólna charakterystyka kuchni
Kuchnia charakteryzuje siê du¿¹ trwa³oœci¹, niezawodnoœci¹, estetyk¹ i ³atwoœci¹ obs³ugi. Umieszczenie grzejnika w zbiorniku i zastosowanie izolacji cieplnej pozwala na ograniczenie strat ciep³a, a tym samym na zmniejszenie kosztów eksploatacji. Warstwa wodna w zbiorniku wyklucza mo¿liwoœæ styku parafiny z elementami o temperaturze powy¿ej 90°C a jednoczeœnie powoduje samoczynne oczyszczanie parafiny z potu, z³uszczonego naskórka i w³osów. Wyd³u¿a to okres eksploatacji parafiny. Wyrób mo¿e byæ bezpiecznie u¿ytkowany przez okres 15 lat, pod warunkiem przeprowadzania konserwacji opisanych w instrukcji obs³ugi. Kuchnie parafinowe wpisane s¹ do Rejestru Wyrobów Medycznych PL/DR 014993.
Copyright © 2012 RESMED Jolanta Sosna ul. Bytomskich Strzelców 19 B, 41-807 Zabrze.           Wykonanie strony: 2nt.pl.